Εναέρια ακροβατικά σε πανιά και στεφάνι

Τα εναέρια ακροβατικά σε πανί και στεφάνι, είναι μια σχετικά σύγχρονη μορφή τέχνης του τσίρκου που μετρά επίσημα μόλις 30 χρόνια ιστορίας, όμως οι ρίζες της είναι πανάρχαιες.
Αυτό που είναι ωστόσο αξιοσημείωτο είναι η τεράστια απήχηση που έχουν τα τελευταία χρόνια σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Και αυτό συμβαίνει γιατί η εναέρια κίνηση είναι απολύτως φυσική και εναρμονισμένη με τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος. Τα χέρια συνηθίζουν σιγά-σιγά να σηκώνουν το βάρος μας και τότε ανοίγεται ένας ολόκληρος κινησιολογικός ορίζοντας, χωρίς όρια, με το πανί να γίνεται προέκταση του ανθρώπινου σώματος.
Στόχος των μαθημάτων είναι η δημιουργία εναέριων κινησιολογικών ροών εστιάζοντας κυρίως στις δυνατότητες του καθενός ξεχωριστά. Μέσα από ασκήσεις τεχνικής και ενδυνάμωσης, θα προσφέρουμε στο σώμα μια ολοκληρωμένη προετοιμασία, έτσι ώστε να εκφραστεί στον αέρα με καθαρές γραμμές!

Το μάθημα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε άτομα που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με τα εναέρια ακροβατικά.

Εναέρια ακροβατικά σε πανιά και στεφάνι για παιδιά 

Το πρώτο μέρος του μαθήματος θα αφιερώνεται σε ασκήσεις ενδυνάμωσης και κινητικών μοτίβων στο πάτωμα, ενώ στο δεύτερο θα εφίσταται η προσοχή στην δημιουργία εναέριας τεχνικής, ως απαραίτητα εργαλεία που ευνοούν και οδηγούν στο τελευταίο μέρος του μαθήματος, όπου θα γίνεται προσπάθεια για μια ολοκληρωμένη σύνθεση δημιουργώντας κάθε φορά ένα κινησιολογικό συνδυασμό βασισμένο στη μοναδικότητα της κίνησης του κάθε μαθητή. 

Το μάθημα πραγματοποιείται στη μεγάλη αίθουσα του Shantom, δίπλα στον κήπο, με οροφή 5,5 μέτρων ύψους και ειδική κατασκευή υψηλών προδιαγραφών για ασφαλή άσκηση. Διδάσκονται τρόποι ανεβάσματος στα πανιά, δεσίματα στα πόδια, στάσεις και πτώσεις. 

Μαριάννα ΚαλπατσόγλουΜαριάννα Καλπατσόγλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, της Κοινωνικής και Πολιτικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Freies Universität Berlin.
Από το 2007 διδάσκει στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Έχει συμμετάσχει σε αγωνιστική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής και έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια κλασικού -συγχρονού χορού από πολλούς χορευτές και προπονητές.
Μέσα από την ενασχόληση με το χορό προέκυψε η αγάπη και η περιέργεια για το τσίρκο. Γνώρισε και ασχολήθηκε με το τσίρκο όταν ήταν στο Βερολίνο στo Center For Performing Arts “Katakomben” και έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια εναέριων ακροβατικών απο διακεκριμένους χορευτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (μεταξύ άλλων Alex Allan, Will Davis, Emiliano Ron, Sarah Bebe Holmes, Gabriel Tramullas, Tyrone Herlihy, Dream Frohe, Μυρτώ Πετροχείλου, κ.α.).

Έχει συμμετάσχει ως performer ακροβατικών και εναέριων ακροβατικών πανιών-στεφανιού σε παραστάσεις στα Χανιά και στην Αθήνα σε διάφορους χώρους μεταξύ άλλων Φεστιβάλ Αθηνών, Τεχνόπολη, θέατρο Badminton, Olvio κ.α. Διδάσκει εναέρια ακροβατικά από το 2009..

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom